Skupinska hipnoza za krepitev samozavesti!

Prijave so spodaj!

 

DOGODEK "Skupinska hipnoza za krepitev samozavesti!"


Kdaj? Ponedeljek, 19. 7. ob 17:00

Kje? Pipanova pot 14, Ljubljana // ONLINE

Kaj je samozavest: 

Samozavest je v splošnem prepričanje o naših sposobnostih, znanju in moči. Pomeni zaupati vase in zavedati se, da zmoreš. O njej pogosto govorimo v povezavi s samopodobo (ki pomeni, kako doživljamo same sebe, kakšno predstavo imamo o sebi in zajema različna področja našega delovanja) in s samospoštovanjem (ki je posameznikova globalna ocena o sebi; to, da imamo o sebi dobro mnenje kljub zavedanju, da nismo popolni).

Zakaj želimo krepiti našo samozavest: 

Človek, ki ima dobro samopodobo, visoko samospoštovanje in je samozavesten, sprejema samega sebe, kar mu omogoča, da se nenehno razvija in osebnostno raste, da ve, kaj hoče in se ne boji uresničiti svojih ciljev. Pri reševanju problemov in konfliktov je suveren, ne boji se postaviti zase, skozi to pa sprejema sebe in druge, kar mu omogoča tudi vzpostavljanje razumevanja in spoštovanja polnih odnosov.

Od kod izvira nizka samozavest:

Vzroke nizke samozavesti je pogosto težko odkriti, saj lahko izvirajo iz preteklih travm ali negativnih izkušenj, ki se jih ne spomnimo ali ne zavedamo dovolj dobro. Zato se pri tem lahko poslužimo metod, kot je hipnoza, ki nam pomagajo dostopati do naše podzavesti.

Hipnoza je spremenjeno stanje zavesti z usmerjeno pozornostjo, povečano sugestibilnostjo in zmanjšano zunanjo zavestnostjo.

Hipnozo opisujemo kot budno stanje intenzivne relaksacije in koncentracije, med katerim se zavest oddalji od vsakodnevnih skrbi, podzavest pa lahko odgovarja na sugestije, kar nam omogoča spreminjanje lastnih neželenih lastnosti, kot je nizka samozavest.

Medicinska hipnoza se uporablja v zdravstvene namene (za odpravo in lajšanje psihičnih in psiho-fizičnih težav) in je kompleksna psihološka metoda, ki poteka pod vodstvom izkušenega strokovno usposobljenega terapevta.

Uporabnost medicinske hipnoze zajema širok spekter področij, med njimi so: depresivna stanja, stanja tesnobnosti in bojazni, strahovi, fobije, panični napadi, obsesije, ojačanje samozavesti, trema pri nastopanju, pred izpiti, psihosomatska obolenja (npr. astma, rana na želodcu, …), motnje hranjenja, zasvojenosti, govorne motnje, glavoboli, migrene, nespečnost, in še mnoga druga.

Število mest je strogo omejeno, zato so prijave obvezne!
 

ZBIRAJO SE PROSTOVOLJNI PRISPEVKI

.

image11.jpeg